Natuur

Strand en duin

De enige ‘hoogbouw’ aan de kust zijn de duinen en de dijken. Sommige stranden zijn breed en ononderbroken, andere hebben karakteristieke paalhoofden. En op sommige plaatsen rijd je zo, over een dam of dijk direct met je busje vol surfgear naar de waterkant. Maar alle stranden van walcheren hebben een ding gemeen: ze zijn al jaren de schoonste van Nederland én ze hebben de meeste zonuren.

 

Natuurgebied De Manteling

De Manteling van Walcheren is een ca 740 ha groot natuurgebied op de Kop van Walcheren, tussen Domburg en de Veerse Gatdam. Zij bestaat uit oude buitenplaatsen, bossen, stukken duin, statige lanen en slingerpaadjes. Rond Kasteel Westhove en natuurmuseum Terra Maris ligt een kruidentuin. De Manteling staat bekend om zijn damherten, maar ook het ree is bewoner van de bossen en struiken van het gebied.

 

 

Alle landschapstypes in 1 dag

Polders, dijken, stranden, duinen, zee, poelen, bossen, kreken, rivieren, meren, slikken, eilanden, schorren… Als je (bijna) alle verschillende landschapstypes van Zeeland in één middag wilt zien? Dat kan! 1.In de landschapstuin van Terra Maris, waar deze op 2,5 ha. nagebootst zijn. 2.Natuurgebied het Zwin ligt voor het grootste deel op Belgisch grondgebied. Op de paden in het duingebied kun je heerlijk wandelen, en daarna is een pauze bij een strandpaviljoen.  3.Zand, wind en water. Een meer typisch Zeeuws natuurgebied dan Neeltje Jans is er niet. Ga er lekker uitwaaien onder het gekrijs van de zeemeeuwen.

 

 

 

deel dit
Facebook Twitter Email Pinterest Plusone