Cultuur

Zeeuws museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Met prachtige, eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland. Een serie unieke en wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw bijvoorbeeld. Bekijk de veelzijdige collectie met onder andere archeologie, schilderijen en porselein. Of de modepresentatie van het museum, met een spannende rol voor de streekdrachten. In het eigentijdse museumcafé kun je genieten van verse streekproducten. In de zomer is het heerlijk op het terras aan het sfeervolle Abdijplein. In de museumwinkel heb je keuze uit hedendaagse Zeeuwse producten en prachtige boeken.

 

Muziek- en kunstfestivals

In de late lente, zomers en nazomer vieren de Zeeuwen de kunsten op hun vele culturele festivals. Schrijvers, beeldende kunstenaars, filmmakers en artiesten zetten je aan het denken, geven je inspiratie of toveren een glimlach van verwondering op je gezicht tijdens bijvoorbeeld Onderstroom , het Nazomerfestival, Film by the Sea, het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen of Concert at Sea.

 

Dorpjes en stadjes

Altijd leuk is een bezoek aan een van de mooie dorpjes of stadjes van Walcheren. De hoofdstad Middelburg bijvoorbeeld heeft een zichtbaar VOC verleden met oude pakhuizen en grachten. Of het  sfeervolle monumentenstadje Veere dat prachtig gelegen is aan het Veerse meer. Een van de mooiste gebouwen van de stad is de Campveerse toren. Het stadje Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste.

 

deel dit
Facebook Twitter Email Pinterest Plusone